Dirigent

De leiding van Kamerkoor Vocalei is in handen van Arthur Koopman. Hij studeerde aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam achtereenvolgens orgel, kerkmuziek en koordirectie bij respectievelijk Bernard Bartelink, Jan Valkestijn en Jan Pasveer. Daarnaast volgde hij verschillende directiecursussen waaronder een aantal keren de vermaarde Kurt Thomascursus. Hij voltooide zijn studie koordirectie bij Joop Schets aan de Hogeschool IDE te Gorinchem en volgde lessen orkestdirectie bij Daan Admiraal.

Arthur Koopman is dirigent van diverse koren waaronder de Christelijke Oratoriumvereniging Woerden. Met het koor InStemming uit Ilpendam, heeft hij in 2006 een zilveren prijs behaald op het Petr Eben-festival in Praag.

Sinds medio september 2009 is Arthur dirigent van Kamerkoor Vocalei. Naast zijn werk als dirigent is Arthur organist van de Noorderkerk in Amsterdam. Hij bespeelt er een monumentaal Knipscheerorgel uit 1849, het grootste instrument dat door deze firma is gebouwd. Hij geeft regelmatig concerten. Ook is er een CD van hem uitgekomen, waarop hij samen met zijn zoon Jeroen te horen is.